Pagina's

woensdag 1 oktober 2014

De kracht van de "Pauze"

Ik kan het bijna voorstellen die scène, een prachtig gedecoreerde tafel versierd met alle favorieten van de koning van de eerste tot de laatste gang ... elk detail van deze belangrijke avond werd doelbewust gepland en uitgevoerd. 

Esther was een koningin die haar koning kende, en haar koning hield van banketten ... .hij houdt daar erg van.

Dus wat is dan een betere manier om met haar koning spreken namens haar mensen dan hem en zijn maatje voor een speciale maaltijd te nodigen! Kom op meiden, we weten allemaal de liefde van de man gaat door de maag! Esther was niet gek.

Maar er is iets gebeurd die nacht bij het banket, ergens tussen de hapjes en het dessert, Esther voelde God haar begeleiden om te wachten om haar verzoek met de koning te delen. Stel je voor hoe moeilijk dat moet zijn geweest! De druk van duizenden mannen, vrouwen en kinderen wiens leven op het spel stonden. Haar woorden moesten perfect zijn, de maaltijd onberispelijk. Alles wat nodig is om precies te gaan zoals gepland ... en toen dat gebeurde niet. Persoonlijk zou ik in situaties , snel mijn woord doen dan de pijn van het wachten nog een dag verlengen en nog een etentje plannen. Maar Esther niet, ze was een vrouw die bereid was om te wachten op de Heer, zelfs als haar niet logisch leek op het moment. Haar vertrouwen was stevig in God, in Zijn wil, en in Zijn timing. Ze was bereid om te wachten als dat Gods leiding voor haar was.

En dus wachtte ze.

“Als de koning mij goedgezind is en graag wil doen wat ik hem verzoek, laat hij dan zo goed zijn om nogmaals met Haman de maaltijd te gebruiken die ik voor hen bereiden zal. Dan zal ik morgen de koning mijn wens bekendmaken.”Esther 5: 8.
Esther was een koningin die wist de macht wanneer te spreken en wanneer te zwijgen.


"Een woord op het juiste moment gesproken,is als gouden appels in zilveren schalen." Spreuken 25:11
De juiste woorden gezegd op het juiste moment, in de juiste setting, dat is wat Esther beoogde. Soms weten we wat er gezegd moet worden, maar de timing is uitgeschakeld. Esther voelde God zet de vertraging in en dus stelt ze haar verzoek uit.

"God geeft het in Esther's hart om haar verzoek een dag langer uit te stellen; ze wist het niet, maar God wel, wat er stond te gebeuren in diezelfde nacht. "- Matthew Henry

God was bezig in de periode van Esther's wachten.

Hij doet hetzelfde voor ons.

Lieve vriendin, wees niet ontmoedigd als je in een seizoen bent van wachten.  Verlies je hart niet, als je het gevoel hebt, dat God op je “pauze” knop heeft gedrukt. Misschien is het de wens om te trouwen, maar de juiste man is nog niet in je leven komen. Of misschien is het de wens om een gezin te stichten, maar God heeft je niet gezegend met een kind. Misschien, heel misschien, het is in de stilte, de onbeantwoorde gebeden, de vertraging ... de pauze van het leven dat God werkt achter de schermen, het schrijven van een verbazingwekkende wending in het verhaal dat is nog niet onthuld.

Soms denk ik dat God een aantal van Zijn beste werken doet in de "pauzes" van ons leven.

Verlies je hart niet, lieve zus, als je in een "pauze" bent... je weet nooit wat God morgen zal brengen.

Een slapeloze nacht was op de horizon en een verbazingwekkende wending van gebeurtenissen was in werking.

Let's Talk: 
Wat heeft God je geleerd in de "pauzes" van je leven? Laten we elkaar stimuleren vandaag! 

Heb God groots lief! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten