Pagina's

dinsdag 2 september 2014

Esther Week 1: Angst of Geloof... We hebben allemaal een keus


Lieve vrienden,

Ik ben zo blij dat je met ons meedoet met onze herfststudie in het geweldige boek van Esther. Het is geen toeval dat we de komende tijd door dit krachtige boek heen zullen gaan "voor een tijd als deze". Voor we beginnen, wil ik dat jij persoonlijk weet dat er voor jou gebeden is. Of je een christen bent zo lang als je je kunt herinneren en je Bijbel aardig versleten is, of dat het christelijk geloof nieuw voor je is en dit de eerste keer is dat je Gods Woord leest...... je bent welkom hier. We hebben een geweldige opkomst voor onze Esther studie en ik kan niet wachten om te zien alles wat God voor ons gepland heeft als we de komende weken vers voor vers op reis zijn.

Voor diegenen van jullie die hier nieuw zijn en onbekend met onze SOAP-methode, hier is een bericht* die dat beter uitlegt.

Oké, laten we beginnen... ik kan gewoon niet langer wachten!!!

Gods Woord is werkelijk geweldig! Esther is een boek dat is geschreven rond 470 v.C. en gaat over een weesmeisje in het oude Perzië en haar ongelooflijke reis om koningin te worden van het machtige Perzische rijk. Door Gods soevereiniteit en Esther's gewillige gehoorzaamheid, gebruikte Hij Esther om haar volk te redden van vernietiging. Jen noemde vorige week al*, dat hoewel Gods naam nooit in het boek Esther staat geschreven, Zijn goddelijke vingerafdrukken er overal op staan. We leren van Esther dat er niet zoiets bestaat als "toeval", en hoewel God misschien ver weg of zelfs afwezig lijkt op momenten in ons leven, is Hij dat niet. Laat je niet voor de gek houden... gebeurtenissen in onze wereld zijn niet toevallig, noch zijn ze willekeurig. Hoewel angst soms binnen kan sluipen, moeten we onthouden dat niemand: geen koning, president of terrorist, Gods plannen voor Zijn volk kunnen vernietigen. Dit geweldige verhaal van een "niemand" die een "iemand" wordt is voor ons allemaal.... in het bijzonder in het licht van onze wereld om ons heen.

We leven in een tijd van onzekerheid. Maar elke dag, als we onze ogen openen om de zegening van een nieuwe zonsopgang welkom te heten... hebben we een keuze. We kunnen ervoor kiezen om ons leven te leven in angst, of we kunnen ervoor kiezen om ons leven te leven in geloof. Esther demonstreert deze keuze voor ons. Wees bemoedigd terwijl we dit krachtige waargebeurde verhaal samen lezen, dat God in de details van Esther's leven is, net als in je eigen leven. Gods wil wordt bereikt door goede, slechte, gelukkige en pijnlijke dagen van ons leven.

"Wie er ook de leiding heeft in onze landen, 
God zit nog steeds op de troon in de hemel."

We leven in moeilijke dagen. Net als Esther duizenden jaren geleden in het oude Perzië, kan onze wereld soms aanvoelen alsof het uit de hand loopt... en dat het kwaad aan het winnen is. Maar houd moed, mijn lieve vrienden, en klamp je vast aan de zekerheid die we vinden in Deuteronomium 31:6...

"Wees sterk en moedig, wees niet bevreesd 
en schrik niet voor hen terug, want het is de HEERE, 
uw God, Die met u meegaat. 
Hij zal u niet loslaten en u niet verlaten."

God is altijd bij ons.

Hij zal ons nooit loslaten of ons verlaten.

We zijn geroepen om sterk en moedig te zijn, wat me vertelt dat er tijden zullen zijn in ons leven wanneer we ervoor moeten kiezen om óf in geloof óf in angst te leven. 

Maar houd moed, God zal voleindigen wat Hij is begonnen. Filippenzen 1:6 herinnert ons aan deze waarheid:

"Ik vertrouw erop dat Hij Die in u een goed werk begonnen is, 
dat voltooien zal tot op de dag van Jezus Christus."

En hoewel dit leven hard, teleurstellend en soms hartverscheurend kan zijn, houden we vast aan de waarheid die we vinden in Romeinen 8:28:

"En wij weten dat voor hen die God liefhebben, 
alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk 
die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn."

Terwijl we samen aan deze studie beginnen, bid ik dat je bemoedigd zult worden door Esther's voorbeeld en ervoor zult kiezen om bewust een leven van moed, zelfopoffering en vol geloof te leven. We hebben misschien niet alle antwoorden. Situaties in ons leven hebben we misschien niet allemaal in de hand... maar we kunnen ervoor kiezen om ons leven op Hem te richten, die Ene die alle antwoorden heeft en de hele wereld "in Zijn handen" heeft.

Ons vertrouwen en geloof zijn in Hem verankerd.

Laten we praten:
Omdat dit de eerste dag van onze studie is, zouden we het leuk vinden te weten vanwaar je je bij ons aansluit en naar welk ene ding je uitkijkt om over te leren in het boek van Esther!

Week 1: Video


Week 1: Leesplan




















Week 1: Bijbeltekst om te leren
























Week 1: Uitdaging
Laten we ons deze week richten op het leven van een leven in geloof in plaats van angst. Als angsten je gedachten binnenkomen, neem hen gevangen door het lezen van verzen die tegen de angsten ingaan, neem tijd in dat moment om je angsten om te zetten in geloof door over ze te bidden en ze aan God te geven. Moge deze week het begin zijn van een leven geleid door geloof... glorie brengende aan onze Heer!


Heb God groots lief!







* Opmerking vertaler: aan dit bericht wordt nog gewerkt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten