Pagina's

maandag 20 oktober 2014

Van hopeloos naar gevuld met hoop...

Oh vrienden, we zijn aan de laatste week van onze studie en wat een geweldige 8 weken zijn het geweest! De studie van Esther heeft tot mij gesproken op een manier die ik niet had verwacht! Het stimuleerde mij, het inspireerde me en het versterkte mij als ik kijk naar mijn toekomst en wat ons te wachten staat. Ik bid dat de Esther studie hetzelfde voor jou heeft  betekend! 

(De video, je kunt deze hier bekijken .)

Ben  je ooit in een situatie of relatie geweest die hopeloos leek? Misschien heb je iemand in jouw leven die een kwaad plan had om jou of de mensen die je liefhebt pijn deed, en  er werd geen sprankje hoop gevonden in de pijn?
Al lezend door het boek Esther, de afgelopen acht werken en het bestuderen van haar huwelijk met koning Xerxes, zou ik zeggen dat de koning los van zijn vrouw leefde, op zijn best. Esther was een weesmeisje dat in een koningin veranderde, maar haar huwelijk met koning Xerxes was geen fee verhaal.

Hij was een man die en drankprobleem leek te hebben. Denk terug aan hoeveel gebeurtenissen uit ons verhaal rond banketten en wijn plaatsvonden.

Hij was een man die snel boos werd. Hij reageerde eerst en dacht later.

We weten dat hij geen goede mensenkennis had. Hij omringde zich met onverstandig advies, of het was Haman of zijn raad van adviseurs. Hebt u een voorbeeld? Denk eens terug aan het advies dat zijn mannen hem gaven  bij de behandeling van koningin Vasthi.

Als dat nog niet genoeg is, blijkt het huwelijk van Koningin Esther's met koning Xerxes bekoeld, omdat 30 dagen waren voorbijgegaan, zonder dat de koning haar wilde zien. Denk daar eens even over na.  30 dagen zonder enige vorm van contact met je man ... een vrouw zou kunnen beginnen te voelen alsof ze was vergeten, niet nodig ... onbemind.

Om het allemaal af te maken, Esther moet dan genoeg moed opbrengen haar man te benaderen ... tot het punt van gevaar haar eigen leven en voor haar inwoners, en bij het stimuleren door de enige man die echt van haar gehouden heeft, haar neef en aangenomen vaderfiguur Mordechai.

Ik zeg dit allemaal alleen maar omdat mijn hart doet pijn voor haar.

Als een vrouw.

Als een echtgenoot.

Ze moet zich op een keer hebben afgevraagd was koning Xerxes echt de man met wie ze moest trouwen. Hoewel haar leven er glamoureus van buiten uitzag, binnen de paleismuren het was verre van een sprookje.

U kunt het bijna voelen het verdriet dat Esther voelde in hoofdstuk 8 als ze op haar man's voeten valt, wenende en smekende hem om de kwade plannen te stoppen - wat ik je kan herinneren, hij en zijn maatje Haman, "tegen de Joden gedacht. "

In zijn verdediging, lijkt de koning bijna geschokt door de reactie van zijn vrouw naar hem toe. Vanuit zijn perspectief, had hij haar alles gegeven, wat ze wilde krijgen. Haman was dood en zijn landgoed werd aan haar gegeven, die ze op zijn beurt aan Mordechai gaf. Wat wilde ze?

Maar dat was niet genoeg.

Omdat hij echt niet begreep wat ze was echt wilde.

Dit ging niet echt over haar ... maar over hen.

Haar volk.

De koning leek niet te begrijpen om welke dreigende ramp over Esther en haar mensen het ging, zelfs nu Haman dood was. Het kwaad edict was nog van kracht, en daar moest iets aan worden gedaan. Het is alsof de lamp uit gaat en koning Xerxes eindelijk de ernst ziet van het plan dat hij en Haman in actie hebben gezet.

En dan gebeurt er iets: een sprankje hoop schijnt op de situatie.

Koning Xerxes begint de ernst van de situatie te begrijpen, en zijn hart draait zich in de richting van zijn vrouw en haar mensen.

Wat eens hopeloos was, is niet meer.

God is aan het werk en de bevrijding is aan de horizon.

Nu in plaats van verdeeld te zijn over dit onderwerp, zijn ze verenigd.

Hoewel de vorige wet niet kan worden gestopt, geeft koning Xerxes Esther en Mordechai, de macht om een ​​ander edict te schrijven, zodat de Joden zich kunnen verdedigen op de geplande dag van hun vernietiging!

Ben je ooit in een situatie geweest die hopeloos leek? Als dat zo is, vandaag worden aangemoedigd, dat God, in Zijn timing, de situatie kan veranderen. Hij bracht hoop en verlossing aan Esther, Mordechai en alle Joden die onder koning Xerxes regering leefden! Hij deed het toen, en Hij kan het opnieuw doen!

Wat ooit een uitzichtloze situatie leek, kan worden veranderd in een hoopvolle situatie waarin God werkt door Zijn volk!

Laten we praten: Ben je ooit door een situatie in je leven gegaan waarin je  je hopeloos hebt gevoeld? Zo ja, hoe heeft God in je leven gewerkt om je te veranderen van hopeloos naar met hoop gevuld?

Heb God groots lief,




Geen opmerkingen:

Een reactie posten