Pagina's

maandag 16 juni 2014

Week 3 ~ Maandag


Ik wil vandaag graag naar het hele Bijbelgedeelte kijken. 1 Petrus 5 vers 6-9:
"Verneder u dan onder de krachtige hand van God, opdat Hij u op Zijn tijd verhoogt. Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden. Bied weerstand aan hem, vast in het geloof, in de wetenschap dat hetzelfde lijden ook aan al uw broeders in de wereld opgelegd wordt."

Zoals je hebt gezien, springen er voor mij een paar stukjes uit.

... op Zijn tijd ...
Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar als ik ergens voor bid, dan wil ik het liefst direct resultaat zien. Maar ja, dat is niet altijd het geval. Ik wilde bijna zeggen helaas, maar dat is niet waar. Ik moet leren om God en Zijn timing te vertrouwen. Hij weet wat ik nodig heb en wanneer ik het nodig heb. Dus soms moet ik oefenen in geduld en wachten op Zijn tijd.

... Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. ...
God zorgt voor mij. Dat weet ik en daar ben ik zeker van. Ik weet dat Hij er is en dat Hij me hoort. Hij wil dat ik niets voor Hem achterhoud. Hij wil dat ik AL mijn zorgen aan Hem overgeef. Hoe klein of onbenullig ze ook lijken in mijn ogen. God wil betrokken zijn bij ieder aspect van mijn leven. Daar spreekt Zijn liefde uit.

... Bied weerstand aan hem, vast in het geloof, ...
Weerstand bieden aan de duivel, daar moet je sterk voor in je schoenen staan. Soms krijg ik een knoop in mijn maag als ik eraan denk. "Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad." (Romeinen 8:37) De duivel wil ons maar al te graag terneerslaan... door in onze gedachten woorden te fluisteren van minderwaardigheid... door ons aldoor te herinneren aan onze zonden... (en ga zo maar door). Maar als overwinnaars mogen wij op Gods Woord gaan staan, want Zijn Woord is waar. Dus als de duivel ons weer eens komt plagen, mogen wij hem om de oren slaan met Openbaring 20:10 "En de duivel, die hen misleidde, werd in de poel van vuur en zwavel geworpen, waar ook het beest en de valse profeet reeds zijn. En zij zullen dag en nacht gepijnigd worden in alle eeuwigheid." Wij gaan een mooie toekomst met God tegemoet, en hij?

1 opmerking:

  1. Vandaag is een beetje een lastige dag. Het is allemaal peanuts vergeleken met andere dingen, maar toch is hier ook de liefde van onze Hemelse Vader in te zien.
    Afgelopen week heb ik een tweedehands snorscooter gekocht, zodat ik daar elke dag mee naar mijn werk kan. De auto is duur en voor mij is fietsen te ver en dat vond ik een mooie tussenoplossing.
    Gisteren ben ik op en neer naar Woerden geweest en dat ging prima, hoewel het best koud was.... ;)
    Vandaag op de scooter naar mijn werk. Hij startte al niet heel lekker, maar ik moet nog wat oefenen dacht ik.
    Bij de brug (we hebben er velen in Alphen a/d Rijn) moest ik wachten, want hij was open voor de boten.
    Iedereen had zij motor af en vond ik ook eigenlijk dat ik dat moest doen, maar het voelde niet goed. Toch gedaan en ja, natuurlijk de rest laat zich raden. Hij deed het niet meer, nog niet een heeeeel klein beetje. Je voelt je natuurlijk niet echt lekker tussen al die schooljeugd, maar vooruit, ik glimlachte in het rond... Sorry, ja ga er maar voorbij, hij doet het even niet...
    Ik dacht ik moet niet op de brug blijven staan, dus ben ik er op gaan zitten en ben aan de andere kant naar beneden gereden. Daar stond ik stil. Ik vroeg: Vader hoe moet ik nu verder. Lopen is voor mij geen optie. Ik probeerde het toch nog een keer, nadat ik Vader gevraagd had te helpen. En ja echt, de scooter deed het weer en ik kon zo op mijn werk komen.
    Ik was ontspannen op mijn werk en dacht wel na over de situatie en besloot om de scooter na te laten kijken als ik van de week een keer tijd had.
    Maar toen ik naar huis ging en mijn scooter wilde starten brak de gaskabel.
    Ik was zo blij dat ik op mijn werk was en dat er iemand was die me naar huis wilde brengen. Ik zie het echt als hulp van Vader die me veilig op mijn werk heeft gebracht en dat ik daar iemand vond die mijn thuis kon brengen.

    Ook al probeert satan je te pesten. Ik moet hier alleen maar om lachen en daar waren mijn collega's verbaast over. Ik weet ik ben niet alleen en dit is maar zo iets kleins. Maar door deze dingen weet ik: Hij houdt van mij en Hij zorgt voor mij, ook in kleine dingen. Of moet ik zeggen: juist in de kleine dingen....

    BeantwoordenVerwijderen