Pagina's

dinsdag 17 juni 2014

Week 3 ~ Dinsdag


Het stukje dat we vandaag lezen is:

10 En ik hoorde een luide stem in de hemel zeggen: Nu is gekomen de zaligheid, de kracht en het koninkrijk van onze God en de macht van Zijn Christus, want de aanklager van onze broeders, die hen dag en nacht aanklaagde voor onze God, is neergeworpen.
11 En zij hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam en door het woord van hun getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot in de dood.
12   Daarom, verblijd u, hemelen, en u die daarin woont!  Wee hun die de aarde en de zee bewonen, want de duivel is naar beneden gekomen, naar u toe, in grote woede, omdat hij weet dat hij nog maar weinig tijd heeft.

Voor mij springt vandaag vers 11a eruit. De boze overwinnen wij door het bloed van het Lam en door onze getuigenis. Dat eerste is best makkelijk dat hoef ik zelf niet te doen, maar het tweede... Mijn getuigenis. Maar daardoor overwinnen we de boze wel!

Rond mijn 30e kwam ik in een crisis terecht. Ik had een baan in het onderwijs, was gelukkig getrouwd, maar ik miste het doel van mijn leven. Ik voelde me zoekend en dwalend naar dat doel, maar welk doel was dat? Heel langzaam maar zeker maakte God mij  klaar voor mijn huidige taak. Het moederschap. Kort voor de vervulling van deze taak was de tekst uit Jesaja 43 vers 18 en 19 heel belangrijk. Laat je verleden rusten, je pijn, je verdriet. Nu ga Ik iets nieuws maken. God heeft mij mijn doel in het leven gegeven. 

Dit getuigenis wil ik graag met je delen, misschien bemoedigt het jou. God heeft een plan met ons leven en Hij zorgt dat dat plan vervuld wordt. 
Misschien heb jij ook een getuigenis dat ons kan bemoedigen? Schrijf het hieronder.

Liefs, 


2 opmerkingen:

  1. Mijn oog viel op "HIER"en "KONINGKRIJK"........Mijn gedachten gingen daarmee aan de slag......"Dat Gods KONINKRIJK"nu al in werking is realiseerde ik mij.....en kwam toen op de verzen hoe je dat NU al kan herkennen/zien..... MattheĆ¼s 12:28
    28 Als Ik door de Geest van God boze geesten verjaag, is het Koninkrijk van God bij u gekomen. En Lukas 11:20
    20 Maar als Ik door de kracht van God boze geesten verjaag, is dat een teken dat het Koninkrijk van God gekomen is.Evenzo gingen mij gedachten uit naar het gebed het "ONZE VADER".......Jezus bad dit gebed en vraagt mij dit ook te blijven bidden!"Dat Gods Koninkrijk kome en zijn wil geschiedde in de hemel en de aarde..............."..........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enige tijd geleden in een lastige periode, waarin ik aanzienlijke problemen had met een persoon, is me geadviseerd om vers 11 te proclameren en daarbij Jacobus 4:7 Zo onderwerpt u dan Gode, wederstaat den duivel, en hij zal van u vlieden.
    Wij die Vader kennen hebben de overwinning. Altijd! Ook al voelt het niet zo, prijs Vader voor alle dingen die Hij al voor je heeft gedaan. In Zijn liefde.
    Ik weet niet precies waar het staat en hoe het er precies staat, maar als je Vader kent, wie zal dan tegen je zijn. Al is de ander met een heel leger, je bent niet alleen en je hebt altijd de overwinning, altijd!

    BeantwoordenVerwijderen