Pagina's

maandag 9 juni 2014

Week 2 ~ Maandag

Mijn computer ligt er tijdelijk uit en ik kan niet bij mijn bestanden.  
We moeten ons niet laten tegenhouden door dergelijke omstandigheden
maar laten we doorgaan met elkaar te bemoedigen 
door te delen wat we vandaag hebben geleerd. 


---------------------------------------------------------------------------------

Update: Mijn man heeft wat bestanden van mijn computer weten te halen. 
            Dus bij deze alsnog de SOAP-afbeelding.


Deze week gaat het over God kennen. We hebben 'verlichte ogen van ons verstand' nodig, volgens de tekst van vandaag. En ik kan niets anders zeggen dan dat ik het daar volledig mee eens ben. 

Door mijn ouders ben ik christelijk opgevoed, met de standaard Bijbelverhalen, liedjes, knutselwerkjes, etc. Ik ben ze daar erg dankbaar voor, omdat het me iets, of liever gezegd Iemand heeft gegeven om me aan vast te houden. 

Maar naarmate ik ouder werd en steeds meer zelf de Bijbel ben gaan bestuderen en zelf daarover ben gaan nadenken, ben ik erachter gekomen dat de algemeen aangenomen 'waarheden' soms helemaal niet op de Bijbel gefundeerd zijn. Het is alsof er jarenlang een blinddoek voor mijn ogen heeft gezeten, die stukje bij beetje wordt weggehaald. Ik heb geleerd dat ik niets klakkeloos moet aannemen (zelfs niet wat in de kerk wordt onderwezen) zonder dat ik het zelf check in de Bijbel. 

Het was erg shockerend om tot deze conclusie te komen, maar het heeft gemaakt dat ik mijn hemelse Vader beter heb leren kennen, dat ik mij afhankelijk weet van Hem en dat ik volledig vertrouw op Zijn Woord. Dat is belangrijker voor mij dan dat ik in de maat loop met de gangbare christelijke tradities en dergelijke. 

En weet je wat ik nog meer heb geleerd in dit proces? Dat we nooit klaar zijn met leren over Vader en Hem nooit volledig zullen kunnen doorgronden. Maar dat is niet erg, want hoe beter ik Hem leer kennen, hoe meer ik weet dat Hij echt te vertrouwen is en het beste met me voor heeft. Dus vol vertrouwen kan ik mijn leven in Zijn hand leggen.

3 opmerkingen:

  1. Helpt het als ik je alles terug stuur via email?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Prijs God!
      Mijn computer doet het weer. Er is niks verloren gegaan (behalve een onderdeel van de computer dat opgeblazen is), dus ik kan weer overal bij.
      Maar bedankt voor het aanbod!

      Verwijderen
  2. Ik zou zo graag Vader beter leren kennen. Momenteel leer ik wel op Hem te vertrouwen, door een stap in geloof te doen. Als dit achter de rug is zal ik daar mijn getuigenis van geven.
    Ik weet dat Hij betrouwbaar en een liefdevolle Vader is, maar is dat kennen?
    Toch is het grappig te ervaren dat ik steeds meer mensen op mijn pad krijg waar ik mijn ervaringen met Vader kan delen. En dan ben ik soms enorm verbaast van wat er uit mijn mond komt.
    Maar de Bijbel lezen, is Vader leren kennen, want Hij is het Woord.
    En wat Rafaelle zegt is waar, niks aannemen van een ander, maar zelf kijken wat er staat is zo enorm belangrijk!
    Als je dat niet doet is het net als "van horen zeggen"
    Soms heb je dat wel eens, zo'n vooroordeel omdat je van iemand anders hebt gehoord, dat die persoon niet aardig of leuk is. Dan kom je die persoon tegen en blijkt het best een fijn persoon te zijn....
    Ja alles checken om Vader te leren kennen....

    BeantwoordenVerwijderen