Pagina's

donderdag 12 juni 2014

Week 2 ~ Donderdag


In deze tekst staat dat de Zoon van God gekomen is en dat Hij ons het verstand gegeven heeft om de Waarachtige te mogen kennen. De Waarachtige is Gods Zoon en het eeuwige leven. 

Een vraag uit het boek is. Wat zijn de manieren dat je God ervaart. Voor mijn man is dat vaak tijdens zijn werk. Voor mij is het vooral in de kleine dingen van het dagelijks leven. Ik ervaar vaak 'knipogen' van boven zoals ik het noem. Denk aan een lied, een knuffel van een kind, een juist woord op het juiste moment. Het geweldige is dat God ons allemaal verschillend heeft geschapen. er is dus geen fout of goed antwoord. Hij heeft ons allemaal 'bedraad' om Hem te kennen. Voor sommigen kan dit zijn de natuur, voor anderen aanbidding, voor weer anderen door te dienen. Met welk draadje zou jij de lijst kunnen aanvullen?

Liefs,

3 opmerkingen:

  1. Haha! Grappig Anja, dat jij het ook knipogen noemt. Zo noem ik het namelijk ook. Vader knipoogt op leuke manieren, heb ik gemerkt. Bijvoorbeeld door als we iets hard nodig hebben, ergens een aanbieding te geven voor dat ding. Of door het juiste werk (de juiste kinderen dus) op mijn pad te brengen. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Door al die knipogen laat Vader zien dat Hij om mij geeft en voor mij zorgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De manieren waardoor ik God beleef komen allemaal samen tijdens het lezen van mijn bijbel. Daardoor leer ik meer over Hem, dan bijvoorbeeld door een dagje natuur. Dan kan ik heel verwonderd zijn over Zijn schepping maar als ik de Bijbel lees, leer ik meer over Wie Hij is en voor mij wil zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het woord waarachtig opgezocht op internet. Ik weet eigenlijk wel wat het betekent, maar is dat dan ook zo?
    Het woord waarachtig betekent: echt, werkelijk, waar. En zo zijn er nog een paar woorden. Dat maakt het voor mij toch wel weer een stuk duidelijker. Vader is Echt, Werkelijk en Waar.
    Vader knipoogt heel wat af, want ook ik noem het zo. Bij mij op verschillende vlakken, op het werk of waar dan ook. Het meest geniet ik van een knipoog als ik bv een heel klein bloemetje of mooi beestje zie. Ik kan dan niet anders dan tegen Vader zeggen: dank U voor de kleine grote dingen. En ik zeg tegen mijzelf: het bloemetje of diertje heeft niet voor niets geleefd. Ik heb het mogen zien en ik heb er van mogen genieten..... zo bijzonder!

    BeantwoordenVerwijderen