Pagina's

dinsdag 10 juni 2014

Week 2 ~ Dinsdag


Bidden voor anderen. 

Het beste wat we voor een ander kunnen doen, is bidden. De belofte om voor andere mensen te bidden is een van de mooiste geschenken die we kunnen geven. Telkens wanneer wij Gods aanwezigheid zoeken en Hem namens een ander om Zijn kracht vragen, gebeuren er grote dingen. Dit is de effectiefste manier om andere mensen te raken en hun leven te veranderen.
Het belangrijkste wat wij voor anderen kunnen bidden, is dat zij God beter zullen leren kennen en dat Hij hen zal helpen Zijn wil te begrijpen, te groeien in geestelijke wijsheid en hun leven te leiden tot eer van Hem. We kunnen bidden dat zij meer op Hem gaan lijken en de vrucht van Zijn Geest zullen dragen. Wanneer we voor anderen bidden, vragen we God zijn aanwezigheid te laten zien in hun leven. We vragen Hem hun harten te openen, zodat ze Hem kunnen verstaan. Dat betekent niet dat er meteen iets zal gebeuren. Soms duurt het dagen, weken, maanden of jaren. Maar onze gebeden zijn nooit zinloos. Als we bidden, gebeurt er iets in het leven van degenen voor wie we bidden, of we dat nu zien of niet. Alles wat in ons leven moet gebeuren en in het leven van onze geliefden, kan alleen maar gebeuren door de aanwezigheid  en kracht van God. Gebed nodigt beide uit en wakkert beide aan. 
- S. Omartian - 

2 opmerkingen:

  1. Bidden voor anderen is inderdaad ontzettend belangrijk. Ik merk dat ik daarin nog vaak tekort schiet (niet volhoudend). Ik heb een poosje het gebedsdagboek van Good Morning Girls gebruikt. Dat hielp mij wel om consequent voor anderen en andere gebieden in mijn leven te bidden.

    Misschien is het een goed idee om vandaag (nu we het hebben over bidden voor anderen) gebedspunten met elkaar te delen, zodat we er samen voor kunnen bidden.

    Mijn gebedspunt:
    Komend weekend viert mijn schoonmoeder haar verjaardag. Ik wil haar dan een exemplaar geven van 'Je bent geliefd'. Mijn schoonmoeder is niet christelijk, dus ik vind het best spannend om het boek te geven. Ik hoop dat ze het echt zal lezen en dat het tot haar hart zal spreken.

    Ps. Ik zal proberen de gebedsdagboeken van Good Morning Girls deze week nog online te zetten als download.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voorbede doen is een onderdeel van het christelijk leven van alle gelovigen. Ik vind een mooi voorbeeld van een voorbede in Daniël 9

    BeantwoordenVerwijderen