Pagina's

vrijdag 6 juni 2014

Week 1 ~ Vrijdag



Bron
Ik zocht naar een mooie afbeelding bij de tekst van vandaag. Mooie plaatjes zat, maar deze links ving mijn oog. 

De tekst staat er iets anders dan wij hem lezen. Letterlijk vertaald staat er:  "Maar U, o Heer, bent een God vol medeleven, en genadig, lankmoedig en overvloedig in goedertierenheid en waarheid." 

De twee onderstreepte woorden mis ik een beetje in de Nederlandse vertaling, maar ik vind ze juist zo mooi en veelzeggend.

God zit tjokvol goede eigenschappen, staat er eigenlijk. Hij leeft met ons mee, schenkt ons genade, heeft geduld met ons... Allemaal eigenschappen die een goede vader zou moeten hebben. En dat is wat Hij voor ons wil zijn. Een Vader.

De meesten van ons hebben alleen niet zo'n goed voorbeeld gehad van hoe een vader hoort te zijn. Sommige vaders hebben ons in de steek gelaten of misschien zelfs misbruikt. Onze aardse vader is gelukkig geen weerspiegeling van onze hemelse Vader.

Onze hemelse Vader is...   goed
                                    trouw
                                    geduldig
                                    barmhartig
                                    vol medeleven 
                                    en Hij houdt van jou!

3 opmerkingen:

  1. Ps. 86:15

    Liefdevol, genadig, geduldig, trouw, waarachtig: God houdt van je, hij vergeeft wat je fout doet, hij knapt niet af op de eerste de beste misstap (ook niet op de zoveelste), hij doet wat hij belooft en hij is volstrekt eerlijk. Misschien maakt dat het wel zo moeilijk om Gods liefde te beantwoorden, want wij zijn vaak heel anders. Maar als je bij God wilt horen, probeer je op hem te gaan lijken. Zijn heilige Geest helpt je daarbij (zie ook Gal. 3:2, 5 en 14; 4:6 en 19; 5:22-23).
    (jongerenbijbel)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb over het woordje goedertierenheid nagedacht. Omdat ik eigenlijk helemaal niet weet wat het betekend. Ik las dat het goedheid betekent, die gericht is op anderen. Barmhartigheid en goedertierenheid overlappen elkaar. Maar goedertierenheid is iets rijker omdat er liefde bij zit. http://www.psalmboek.nl/goedertierenheid_begrip.php

    BeantwoordenVerwijderen