Pagina's

zaterdag 25 januari 2014

Social Saturday

4 opmerkingen:

  1. Ik heb voor de gemeente vandaag een heerlijke soep gemaakt.
    Wij houden om de week de dienst op zaterdag, de andere week op vrijdagavond. Wij vieren de sabbat en dat is best heel fijn.
    Omdat de soep nogal in de smaak viel en makkelijk te maken is wil ik het hier delen.

    Het is een gebonden mosterdsoep en het recept is voor 4 personen.

    Boodschappenlijstje:
    2 eetlepels grove mosterd
    1 liter bouillon
    30 gram boter
    40 gram bloem
    2 eierdooiers
    100 ml slagroom
    halve prei

    Je maakt het zo:
    Smelt de boter in de pan en doe daar in 1x alle bloem bij.
    Dat goed blijven roeren en 5 minuten laten garen op een laag vuur.
    Dan beetje bij beetje de bouillon toevoegen tot alle bouillon is toegevoegd.
    Goed roeren tijdens het toevoegen van de bouillon.
    Dan de mosterd erbij en roeren maar weer.
    De soep aan de kook brengen en de dunne ringetjes prei toevoegen.
    Je kan de preiringetjes ook eerst even opbakken, maar dat hoeft niet.
    Eventueel nog wat op smaak brengen met zout en/of peper.

    Dan de slagroom en de eierdooiers lobbig kloppen.
    Dit voeg je net voor het serveren van de soep aan de soep toe.
    Je pan moet wel van het vuur af zijn.

    Eet smakelijk!

    Omdat wat over is in de gemeente wordt ingevroren hebben is het zonder de slagroom en eierdooiers gegeten.
    Dat ging ook prima.
    Het is maar net wat je smaak is...

    Als je vragen hebt hoor ik het wel... ;)

    Groetjes
    Angela

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ik nog vergeet is dat ik in de soep wat kip had gedaan. Zelf vind ik dat wat lekkerder... ;)

      Verwijderen
    2. Excuses dat ik met het verkeerde account heb beantwoord. Dat is niet de bedoeling....

      Groetjes
      Angela

      Verwijderen
  2. Mmm... klinkt als een lekker recept, alhoewel mosterd niet echt mijn ding is.

    Vanavond hebben wij pastinaak gegeten (een beetje een vergeten groente). Ik had de pastinaak geschild, in dunne plakjes gesneden en in een ovenschaal gedaan. Vervolgens heb ik (in een apart bakje) crème fraîche en geraspte kaas gemengd, wat ik vervolgens over de pastinaak verdeelde. Dit heb ik ruim 3 kwartier in een oven van 175 graden gezet en daarna was het smullen maar! (zeker met de lamsbiefstuk die we er vandaag bij hadden, wat echt een extraatje is voor ons)

    Verder hebben wij zojuist een hele gezellige spelletjesavond gehad met wat vrienden. Daar kan ik echt ontzettend van genieten, want met z'n tweetjes spelen we niet zo vaak spelletjes. Hebben jullie nog tips om ons spelletjesarsenaal uit te breiden? Wat zijn echte aanraders?

    BeantwoordenVerwijderen