Pagina's

maandag 30 september 2013

Lukas 21 ~ Maandag

LEES: Lukas 21 vers 1-4
SOAP: Lukas 21 vers 3-4

1 En opziende, zag Hij de rijken hun gaven in de schatkist werpen. 2 En Hij zag ook een zekere arme weduwe twee kleine penningen daarin werpen. 3 En Hij zeide: Waarlijk, Ik zeg u, dat deze arme weduwe meer dan allen heeft ingeworpen. 4 Want die allen hebben van hun overvloed geworpen tot de gaven Gods; maar deze heeft van haar gebrek, al den leeftocht, dien zij had, daarin geworpen.

---------------------------------------------------------------------------------

Toen ik de kindermaterialen voor vandaag aan het vertalen was, 
kwam ik daarin een verhaal tegen, wat ik jullie niet wil onthouden. 

"Op een zondagmorgen ging de voorganger van een kerk naar buiten, waar hij een groep kinderen vond die niet naar de kinderdienst kon, omdat het gebouw te vol was. Eén van die kinderen was een 6-jarig meisje dat Hattie heette. Toen de voorganger haar zag, tilde hij haar op in zijn armen, zette haar op zijn schouder en tilde haar de kerk in, waar hij een plekje voor haar vond in de kinderdienst. 

Toen hij de volgende ochtend naar de kerk wandelde, zag de voorganger Hattie weer en stopte om met haar te praten. Hij vertelde haar dat hij hoopte dat de kerk op een dag een gebouw kon bouwen dat groot genoeg was, zodat alle kinderen die wilde komen een plekje hadden. 

Twee jaar later ging kleine Hattie dood en de voorganger was gevraagd om te preken bij de begrafenisdienst. Na de dienst gaf Hattie’s moeder een klein zakje aan de voorganger waar 57 cent in zat. Ze vertelde hem dat Hattie haar geld had gespaard om de kerk te helpen een nieuw kinderdienst-gebouw te bouwen. 

De voorganger nam de 57 cent mee terug naar zijn kerk en vertelde aan de mensen over het kleine meisje dat al haar centjes had gespaard om hen te helpen een nieuw kinderdienst-gebouw te bouwen. De mensen waren zo geïnspireerd door Hattie’s gift dat ze allemaal trouw hun geld gaven totdat ze een geweldig nieuw gebouw konden bouwen met genoeg ruimte voor alle kinderen die wilden komen. 

Ik weet zeker dat Jezus zou zeggen dat Hattie meer heeft gegeven dat iedereen om deze kerk te kunnen bouwen. Ze gaf alles wat ze had."
(dit verhaal komt uit een preek van Russell H. Conwell) 

Ik kan hier nog van alles aan toevoegen, 
maar ik denk dat het verhaal voor zich spreekt.








Vandaag voor kinderen

2 opmerkingen:

  1. Niet de overvloedige gift van de rijken, maar wel gave van de arme weduwe is de aanleiding voor Jezus' onderwijs. De discipelen (en de mensen op het tempelplein) worden door Hem uitgedaagd om verder te kijken dan de economische waarde van het offer.

    Jezus bedoelt hier niet dat we zomaar alles weg te geven wat we hebben. Het houdt ook een vlijmscherp kritiek in op onrechtmatig verkregen pracht en praal van de tempel. ( ze verslinden de huizen van de weduwen )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geven van overvloed is niet zo moeilijk (alhoewel dat voor sommigen alsnog een uitdaging kan zijn). Maar geven van wat je weet dat je nodig hebt voor je levensonderhoud vereist een zeker vertrouwen en overtuiging. Vertrouwen dat God voor je zal zorgen, dat Hij in al je noden zal voorzien. En overtuiging dat je het geld van God hebt gekregen en dat het Hem toebehoort.

    BeantwoordenVerwijderen