Pagina's

maandag 13 oktober 2014

Het piekeren overwinnen

Welkom op week 7 van onze Esther studie.

De koning en Haman moeten naar een diner met Esther. Vergeet niet dat op dit punt geen van die mannen weten dat ze Joods is. Ik neem aan dat Haman het gevoel had dat hij een beetje kon ontspannen, ondanks de gebeurtenissen van het vorige hoofdstuk. Hij wist dat Mordechai een Jood was en dat zijn doodvonnis was getekend en het was gewoon een kwestie van tijd voordat de Joden zouden worden vernietigd, met inbegrip van Mordechai.

Tijdens het banket, vraagt de koning ​​Esther wat haar verzoek is. Op dit punt Esther's hart moet in haar keel hebben gebonsd. Het was tijd om te onthullen wie haar volk was en vragen voor hun redding.
Ik ben er zeker van dat ze de avond van tevoren nerveus en misschien angstig in het bed moet hebben gelegen. Ik zou het zijn geweest. Als ze het zou openbaren aan de koning en hij werd boos, kon het haar haar het leven kosten. Ik weet zeker dat het haar een behoorlijke hoeveelheid tijd vechten angst en vrees bracht. Dit brengt ons bij het vers van vandaag.

Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God;
Filippenzen 4: 6 

We hoeven ons over niets zorgen te maken! Waarom is dat? Omdat zorg een zonde is. Oeps, dat is een moeilijk woord voor ons. Het is een van de zonden waar Christus voor gestorven is. Waarom is zorgen maken een zonde? Laat ik maar een paar redenen noemen.

1 ZORGEN HEBBEN IS ONGEHOORZAAMHEID JEGENS GOD
Twee keer in Mattheüs 6 zegt Jezus ons niet direct zorgen te maken, en toch lijkt het niet uittemaken hoe vaak we die verzen hebben gelezen. Hoe dan ook we maken ons zorgen. Zorg is een vorm van ongehoorzaamheid. We zijn nooit een uitzondering in deze.

2 ZORG TWIJFELT AAN GOD 
Vergeet niet wie je bent in Christus. U bent door de Koning der koningen en Heer der heren aangenomen. Hij heeft ons een onvoorstelbare erfenis beloofd, Hij belooft om de zorg te dragen voor ons, om ons onvoorwaardelijk lief te hebben en onrecht gedaan dat tegen ons is gedaan te verdedigen. Hij belooft voor ons en met ons te zijn, altijd. Geloven we deze beloften echt? Want als we dat doen, hebben we niets te vrezen van mensen, hebben we geen reden om ons zorgen te maken.

3 ZORG MAAKT GOD TOT EEN LEUGENAAR
Erger dan alleen aan God te twijfelen, piekeren maakt God tot een leugenaar. God heeft ons verteld dat, hoewel dit leven niet gemakkelijk zal zijn, Hij met ons en voor ons zal zijn. Als we ons zorgen maken, vertellen we God dat Zijn woord, dat Zijn beloften, niet waar zijn.

Hier is het ding, we willen snelle oplossingen, maar is er geen snelle oplossing voor het leren geen zorgen te maken. Het overwinnen van zorgen maken is een proces, en het gaat om tijd en er werk van maken. Hier zijn een paar manieren om te werken aan het doden  van zorgen maken in ons leven.

1 GOD KENNEN 
Weten we eigenlijk het karakter van God? Is Hij almachtig? Heeft Zijn liefde je al in beslag? Is Hij eerlijk in alles? Heeft Hij alles onder controle? Het is niet genoeg om te zeggen "ja" hier, we moeten in deze waarheden geloven. Weten we hoe deze waarheden overeenkomen met elke situatie in ons leven? Een stap in het overwinnen van zorgen maken verplicht ons het bestuderen van elk facet van Gods karakter en de toepassing ervan op ons leven.

2 BIDDEN EN BLIJVEN BIDDEN 
Het antwoord op onze angstige gedachten is te vinden op onze knieën. Dit lijkt misschien erg spannend, maar als we bidden naderen we de troon van God naderen we om Hem om hulp in tijd van onze nood. We spreken met Jezus, onze Hogepriester en de Bemiddelaar. We hebben zijn volledige en onverdeelde aandacht op alle tijden en Hij is klaar om te helpen (Hebreeën 4:. 14-16).

3 BESTUDEER FILLIPENZEN OF MEMORISEER HET ZELFS
Hoewel het boek geschreven is in een gevangenis, is het boek van Filippenzen een zeer vrolijk en bemoedigend boek. JR Miller zegt dat de gevonden woorden in Filippenzen "gouden woorden voor alle gelovigen".  Als we gevoelig zijn voor zorgen maken dan is dit een goed boek om te lezen, te studeren, en zelfs te memoriseren.

4 GEDACHTENVERANDERING 
Als we piekeren denken we vaak over de "wat als"  die onze situatie kon produceren. Maar "wat als" zijn geen echte of ware situaties. Zoals Shakespeare zei: "angsten zijn leugenaars." De meeste van onze zorgen zijn vals en oneervol. We moeten ons niet alleen richten op wat waar is, maar ook op wat goed is. We moeten echt onze geest e trainen om de juiste dingen te zien. Filippenzen 4 vertelt ons zuiver te zijn. We zijn er om ons te concentreren op de dingen die mooi, bewonderenswaardig en prijzenswaardig zijn. Soms zijn onze situaties zijn zo moeilijk dat de enige mooie en prijzenswaardige plaats om onze ogen te stellen Jezus is. Hij moet altijd voor onze ogen zijn, zodat wanneer we kijken naar onze omstandigheden we ze door de liefde, kracht en macht van Jezus zien.

5 GODSDIENST 
Of het nu gaat om samenkomen met andere gelovigen op zondagochtend om onze opgestane Heer te aanbidden, of simpelweg om aanbiddingsliederen te zingen in onze huizen, het opheffen van ons hart aan God in aanbidding zal ons gelaat en vertrouwen ook boven de zorgen tillen. Christus-gecentreerde aanbidding zal ons wijzen op het kruis, waar alles wat we ooit nodig zullen hebben is gekocht tegen een zeer hoge prijs.

De waarheid is dat we zorgen maken niet voor altijd kunnen verbannen, maar we kunnen een punt  zetten, zodat de zorg onze harten niet inhaalt. Waar we zijn in staat om de tekenen van zorgen maken in ons leven te zien, moeten we het  verpletteren onder de voeten van het evangelie. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar bij God zijn alle dingen mogelijk.

Kijkend naar Jezus, 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten